Afwerken in volle gang

Met het afwerken van de Gondel gaat het rap. In totaal zijn wij drie schoolweken (drie volle werkdagen per week) bezig geweest met het verven van de boot. De romp bovenwater wordt met vier lagen blanke aflak gelakt zowel binnen als buiten met een Eiken tencotop. De onderwaterlijn wordt afgewerkt met vier lagen international intertuf 203 met daarover een antifouling. Voor de binnenkant onderwaterschip worden alleen vier lagen intertuf 203 aangebracht. De stootranden zijn eerst met vier lagen international yacht primer bedekt en toen met twee lagen grondverf. Daar overheen zijn weer vier lagen zaansgroen overheen gegaan. Al met al willen wij een goed verfsysteem aanbrengen aangezien de boot altijd buiten zal liggen in de zon. Ook omdat wij nu een breed assortiment en veel kennis ter beschikking hebben van onze sponsor International willen wij het beste van het beste voor het schip. Dat zal zeer op prijs gesteld worden door het Monet Atelier omdat het onderhoud daardoor minder wordt in de toekomst. 

Willem Hos is ook heel goed bezig!! Hij is druk bezig geweest met het beslag. Voor de mastbank heeft hij de mast sluiting gemaakt. Ook de roer ophanging is klaar en nu is hij bezig met de zwaarden ophanging voor op het potdek. Al het beslag wordt gemaakt van roestvrijstalen (RVS).     

 

2 gedachten over “Afwerken in volle gang

 • februari 11, 2019 om 4:22 pm
  Permalink

  Ik ben benieuwd naar de laatste foto’s jongens. Want nu zijn jullie weer begonnen met jullie stage toch?

  Beantwoorden
 • maart 7, 2019 om 11:02 am
  Permalink

  Hoi Nick en Timo,
  Wat ontzettend leuk dat jullie alles hebben vastgelegd in deze website. Zo krijgen mensen een goede indruk van het hele proces en van jullie vakmanschap. Veel succes met het afronden van dit project. Groet Cathrin

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: